meer dan 20 jaar ervaring dé specialist in houten kozijnen en deuren op maat geproduceerd in eigen fabriek zakelijk en particulier FSC-gecertificeerd

Houten kozijnen

Spapen Kozijnen, de specialist in houten kozijnen!

Onze hardhouten raam- en deurkozijnen worden op maat gemaakt en helpen u beschermen tegen weersinvloeden en geluidshinder. Het voordeel van hardhout (ten opzichte van aluminium of kunststof) is dat het naast dat het bescherming biedt ook voor een klassieke en stijlvolle uitstraling zorgt.

  • Kozijnen vervaardigd uit hoogwaardig hardhout.
  • Vocht krijgt geen kans dankzij drenking en toplaag
  • Elke vorm en ontwerp is mogelijk: rond, schuin, afgerond, ovaal, recht,…
offerte aanvragen contact ons

Waarom houten kozijnen?

De natuurlijke uitstraling van houten kozijnen en deuren is niet te evenaren door andere materialen. Om deze uitstraling te behouden is onderhoud nodig. Een belangrijk voordeel van houten kozijnen en deuren is dat ze te onderhouden zijn. Kleuren kunnen eenvoudig en relatief goedkoop worden aangepast gedurende de gehele levensduur van het kozijn en de deur.

offerte aanvragen onze showroom

Onderhoud van uw houten kozijnen?

Het onderhoud van Kozijnen en deuren begint al bij het ontwerp en de detaillering. een goed ontwerp bespaart al onderhoudskosten. Hierbij is de kwaliteit van de gebruikte verf van groot belang voor het toekomstig onderhoud.
Bij het gebruik van goede verf kan één keer schilderen in de tien jaar ruimschoots voldoende zijn. Hierdoor hebben houten kozijnen en deuren niet meer onderhoud nodig dan wanneer ze gemaakt zijn van andere materialen, waardoor het onderhoud volledig beheersbaar kan zijn.

Duurzaamheid en isolatie houten kozijnen

Toepassing van drievoudig glas (triplebeglazing) met een bijpassend kozijn leidt tot een lager energiegebruik, en dat is nu juist wat door de overheid wordt gestimuleerd en waar fabrikanten naar streven. Buiten het feit dat een houten kozijn financieel gezien het voordeligst is, biedt het houten kozijn veel meer. Een houten kozijn heeft onder andere een lange levensduur, is brandwerend, legt CO2 vast, is leverbaar en overschilderbaar in iedere gewenste kleur, is kou-, tocht- en geluidwerend, is eenvoudig te repareren, is standaard inbraakwerend en past in elke bouwmethode.

Ramen

Voor ramen bent u bij ons aan het goede adres. Wij produceren en leveren ramen in elke gewenste maat en in praktisch elke kleur. De mogelijkheden gaan van een standaard draairaam tot draai/kiep of kiep/draai raam. Daarnaast worden de ramen compleet uitgevoerd met hang- en sluitwerk, beslag en glaslatten en afgehangen in het kozijn. Daarnaast is het mogelijk om voor een dubbel kaderafdichting en Triplebeglazing te kiezen voor een betere isolerende waarde.

Verschillende soorten onderdorpels voor uw houten kozijnen

U zit niet vast aan een Houten dorpel, u heeft de keuze uit verschillende modellen en materialen, waaronder: Hardsteen (Arduin), Alluminium, Kunststof (DTS), of Composiet. Laat u gerust infomeren over de mogelijkheden